fredag 3. februar 2012

Arresterte bussjåfører og andre viderverdigheter
























Intetanende satt vi på bussen på vei til jobb her om dagen. Plutselig ble vi stoppet midt i veien, og en politimann dro med seg sjåføren ut, og plasserte ham i en blå bil med gittervinduer, sammen med flere andre bussjåfører. Vi og de andre passasjene ventet en stund, før vi gikk ut for å forsøke å finne ut hva som hadde skjedd, og ble stående og titte over på den andre siden av gaten, hvor dramaet utspilte seg. (Se bilde)

Konduktøren (i rødt, de er alltid kledd i rødt) forsøkte å ta litt penger fra kassen i bussen for å gi til politimennene, formodentlig for å få dem til å slippe ham løs igjen (Det så ut som om det gikk med flere av de andre sjåførene), men det så ut til at det var for lite penger, for det var ikke snakk om å få ham ut. Da folk ble høyrøstede og begynte å slå på bilen, trakk vi oss forsiktig tilbake, og tok fatt på den siste halve timen inn til sentrum til fots.























Hadet, hadet.




Av hyggeligere ting, kan vi fortelle om den uferdige broen vi spaserte over her om dagen. I Kenya er nemlig ikke byggeplasser off-limit, så lenge de ikke er gjerdet inn av høye bølgeblikkplater, så her hadde folk tatt seg til rette, og solgt solbriller, spilte musikk og gikk i små grupper innover mot byen. Kanskje de burde latt være å gjøre den ferdig.

Vi har også møtt en skilpadde i nærheten av huset til Karen Blixen, den danske kvinnen som skrev den berømte boken "Den afrikanske farm".
















Heidi leker skilpadde.
















Kristian klapper skilpadde, veldig forsiktig.

Til slutt, bare fordi det er hyggelig, og fordi vi var og hilste på dem her om dagen, noen elefantbarn som leker i en jordhaug:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar